donderdag 8 december 2011

Evangelische Vrijzinnige Partij van start

De Evangelische Vrijzinnige Partij (EVP) is in ontwikkeling. Op dit moment wordt er gewerkt aan een visiedocument en het vervolmaken van een oprichtingsbestuur.

Initiatiefnemer Ramon Barends: “Na het lezen van het boek ‘De muis die even brulde’ van J. de Bas vond ik bevestiging in een vermoeden wat ik al langer had. Als ik tussen 1980 en 1990 al politiek-actief zou zijn zou ik een EVP’er zijn geworden. De links-progressieve standpunten vanuit het christelijk geloof is de mix die ik zoek. Op dit moment zoek ik medestanders met hetzelfde gevoel en politieke richting. Op deze website staat inmiddels een eerste versie van een visiedocument.”

Over de EVP: De Evangelische Vrijzinnige Partij voelt zich de opvolger van de EVP (Evangelische Volkspartij) die in 1991 is opgegaan in Groen Links. De EVP heeft niet als primair doel om deel te nemen aan verkiezingen, maar om haar progressief-christelijke visie te laten horen in en rond de politieke arena. Dit zal de EVP doen door het schrijven van reacties op beleidsthema´s en door het in gesprek gaan met mensen. De vereniging heeft de naam EVP gekregen als ode aan de EVP van de jaren ´80. Ieder die de progressief-christelijke doelstellingen van de EVP kan onderschrijven kan zich aansluiten. De vereniging staat ook open voor leden van GroenLinks, ChristenUnie, SGP, CDA of enig andere partij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten